Lengyel fizetési szolgáltatóval írt alá megállapodást a Fizetési Pont

Magyarország egyik legnagyobb fizetési szolgáltatója, a közel 30 ezer POS-terminált üzemeltető Fizetési Pont Kft. lett a lengyel ITCARD nevű fizetési szolgáltató új ügyfele. A most aláírt megállapodás eredményeként az ITCARD dolgozza fel a POS-terminálokon, Android POS-eszközökön és SoftPOS-on végrehajtott bankkártyás és egyéb készpénz nélküli ügyleteket a Fizetési Pont számára.

„Az, hogy az ITCARD vált a Fizetési Pont technológiai és fizetésfeldolgozási partnerévé, lehetővé teszi számunkra kereskedői hálózatunk további dinamikus növekedését, valamint azt, hogy új innovatív fizetési szolgáltatásokat vezessünk be” – érzékeltette a megállapodás jelentőségét Dr. Feith Zoltán, a Fizetési Pont elnöke.

Csehország és Horvátország után Magyarország a harmadik olyan ország, ahol az ITCARD Lengyelországon kívül nyújtja szolgáltatásait.

„Megtiszteltetés számunkra, hogy a Fizetési Pont az ITCARD-ot választotta a fizetési tranzakciói feldolgozójának. Az aláírt megállapodás újabb mérföldkő cégünk történetében. Hozzájárul a növekedésünkhöz, ahhoz, hogy még magasabb szintű fizetési és outsourcing megoldásokat legyünk képesek nyújtani mind Lengyelországban, mind külföldön meglévő ügyfeleinknek” – hangsúlyozta Jarosław Chrzanowski, az ITCARD elnök-vezérigazgatója.

Egyúttal az ITCARD a Fizetési Pont új üzleti fejlesztéseiben is technológiai partner lesz, ami mindkét cég számára lehetővé teszi, hogy folytassa dinamikus növekedési stratégiájának megvalósítását, a minél korszerűbb fizetési megoldások kialakítását.

Az ITCARD vezető szerepet tölt be a lengyelországi bankok, pénzügyi intézmények és fintech-ek fizetésfeldolgozási szolgáltatásainak kiszervezésében. Fizetésfeldolgozást és szolgáltatásokat nyújt POS-terminálokhoz, online tranzakciókhoz, a két fél közötti kapcsolattartást és pénzügyi tranzakciókat lehetővé tevő úgynevezett fizetési átjárókhoz, a 3D biztonságos ACS-hez, kártyákhoz, mobil alkalmazásokhoz és ATM-ekhez. A cég egyébként a Planet Cash ATM-hálózat és a Planet Pay POS-terminálhálózat tulajdonosa.

Az ITCARD több mint 90 ezer POS-terminálon, 7 ezer ATM-en, 1,5 millió kártyán és több mint 12 millió kártyán bonyolít le tranzakciókat a 3DSecure szolgáltatásban. 2021-ben a vállalat 670 millió tranzakciót dolgozott fel, összesen 225 milliárd lengyel zloty (1 zloty körülbelül 85 forint) értékben.

Kapcsolódó bejegyzések