Rekord: A Fizetési Pont már bevezette a 15 ezer forint alatti PIN-kód mentességet

Magyarországon elsőként a Fizetési Pont tette lehetővé POS termináljain a 15 ezer forint alatti, PIN-kód megadása nélküli vásárlást. 

koronavírus terjedése okozta veszélyhelyzetre való tekintettel, az érintéses fizetések egészségügyi biztonsága növelése érdekében Magyar Kormány 5.000 forintról 15.000 forintra emelte a PINkód megadása nélkül végrehajtható érintéses tranzakciók limitjét. Az erről szóló kormányrendelet 2020. március 24-én jelent meg a Magyar Közlönyben és március 25-én lépett hatályba. 

A Fizetési Pont rekordidő alatt tett eleget a kormányrendeletben meghatározott limitemelésnekA Fizetés Pont által üzemeltetett POS terminálok már a kormányrendelet hatályba lépésének napjától átálltak a magasabb limitreígy 15.000 forint alatt az érintéses fizetéssel használt bankkártyák esetén csak akkor kérnek PIN-kódot, ha a kibocsátó bank a limitemelést még nem hajtotta végre. 

Közös társadalmi feladatunk a koronavírus terjedésének megfékezése. A Fizetési Pont mindent megtesz, amivel Magyarország innovatív POS terminál üzemeltetőjeként hozzá tud járulni a közös erőfeszítésekhez.  

Kutatások bizonyították, hogy a bankkártyás fizetés jelentősen biztonságosabb a készpénzes fizetésnél. A WHO két hete hívta fel a figyelmet arra, hogy aki csak teheti, kerülje a készpénz használatát, mert a bankjegyeken és az érméken is terjedhet a koronavírus. Éppen ezért üdvözöljük, hogy a Magyar Kormány lehetővé tette a limitemelést, hiszen így a kártyás fizetési tranzakciók közel 90% fizikai érintkezés nélkül megtörténhet.  

A Fizetési Pont POS termináljait üzemeltető boltok és szolgáltatók pénztárosainak és vevőinek biztonsága érdekében úgy döntöttünk, hogy nem várjuk meg az április 15-i véghatáridőt, hanem azonnal, már a mai naptól bevezetjük a 15.000 Ft vásárlási összeg alatt a PIN kód nélküli érintéses fizetést.” mondta dr. Feith Zoltán, a Fizetési Pont vezérigazgatója. 

Mivel a Fizetési Pont korszerű, úgynevezett intelligens POS termináljai az okostelefonokkal történő egyérintéses fizetést is támogatják, akár a 15.000 Ft feletti vásárlásoknál sem kell PIN kódot megadni, ha a fizetési művelet okostelefonnal történik. 

A lakosságot arra kérjük, hogy a készpénz használata helyett éljenek az új érintésnélküli fizetési lehetőségekkel, és ezzel is csökkentsék a koronavírussal való megfertőződés esélyét. 

Kapcsolódó bejegyzések