Kártyaelfogadás a kozmetikusoknak: terminál nélkül, saját okostelefonnal, egyszerűen

Vannak szakmák, ahol a kártyaelfogadás nem csak, hogy nem bevett, de egyenesen kényelmetlen lenne. A kozmetikusé, fodrászé tipikusan ilyen: egy saját terminál igénylése és használata nem praktikus megoldás. Most viszont van rá mód, hogy a kártyaelfogadást enélkül is fel tudják ajánlani a vendégeiknek, megkönnyítve ezzel mindenki életét.

A készpénzes fizetés persze önmagában sem praktikus, sőt, problémás volt már azelőtt is, hogy a járványhelyzet miatt fontosabb lett a higiénia, és a legtöbben teljesen az érintésmentes fizetésre álltak át – már ahol megtehették.

Ha csak készpénzt fogadunk el, azzal együtt jár egyrészt, hogy a pénzt magunknál kell tartanunk, visszajárót számolni és keresni, a pénzt számlára befizetni ahhoz, hogy kényelmesen tudjuk használni.

Amikor a készpénzezés kellemetlen…

A vendégek oldaláról is kényelmetlen a helyzet: sokan vannak, akik szinte kizárólag azért vesznek fel készpénzt, hogy a kozmetikusnál fizetni tudjanak vele, hiszen a fizetésük a bankszámlára érkezik, a boltban kártyával fizetnek, a legtöbb ügyet már online intézik. Vagyis a kozmetikussal együtt jár egy plusz feladat: ATM-et keresni, pénzt levenni.

Nem is beszélve arról, mennyire kellemetlen, ha a vendég ezt elfelejti – azután pedig indulhat a találgatás, hogy a környéken hol van megfelelő ATM, ahová gyorsan el tud szaladni, vagy rosszabb esetben az egyezkedés, hogy majd a következő alkalommal fizet – amivel a kozmetikus később jut a pénzhez, amiből eltartja a vállalkozását és magát is.

SoftPOS: egyszerű, gyors, környezetbarát

Ami a fenti problémákra egyben megoldást ad, és lehetővé teszi, hogy ténylegesen bárki a saját okostelefonját használva el tudja fogadni a kártyás fizetést is, az a SoftPOS applikáció.

Az alkalmazás új fejlesztés a magyar piacon, a Fizetési Pont novemberben mutatta be.

Lényege, hogy bármilyen legalább Android 8.0 rendszeren futó, NFC-képes modiltelefonból teljes értékű kártyaelfogadó eszközt csinál.

A fizetés pontosan úgy működik vele, mint egy érintésmentes terminállal: a kártyát csak a telefon közelébe kell tartani, és a tranzakció meg is valósul. Nem kell bankkártyás fizetés nyugtájával sem bajlódni, mert ezt az applikáció e-mailben küldve, vagy egy QR-kód leolvasásával megoldja.

A SoftPOS-hoz pedig mindezeken túl igényelhető 80 000 forint vissza nem térítendő állami támogatás is, amit a terminálszolgáltatók közül kizárólag a Fizetési Pontnál érhetsz el.

A SoftPOS igénylése egyszerű és gyors, egy napon belül már használhatja is bárki: ehhez csak egy visszahívást kell kérnie a Fizetési Pont weboldalán keresztül, minden mást elmondanak és elintéznek munkatársaink.

 

[button color=”undefined” hover_text_color_override=”undefined” url=”https://fizetesipont.hu/softpos/#megrendelem” text=”SoftPOS terminált kérek >>” color_override=”#ff9e18″]

Kapcsolódó bejegyzések