Megérkezett a SoftPOS, de mi az, és ki örülhet neki?

Az elektronikus fizetés lényege a szabadság kellene, hogy legyen: hogy nem kell magunkkal készpénzt vinni, számolgatni, nem kell semmit megfogni, elég egy érintés. Eddig viszont az igazi mobilitásnak a kereskedői oldalon volt egy komoly akadálya: hogy a fizetéshez mindenképpen kell a terminál. Ennek a SoftPOS megérkezésével vége.

A SoftPOS a Fizetési Pont új, egyedi fejlesztése: egy olyan alkalmazás, ami a zsebünkben hordott okostelefonból vagy éppen tabletből képes terminált varázsolni.

Az egyik előnye ennek a megoldásnak az, hogy nem kell terminált beszereznie a kereskedőnek ahhoz, hogy képes legyen biztosítani az elektronikus fizetést, ami az online pénztárgépet használó vállalkozásoknak 2021. január 1-től mindenképpen kötelező. 

Így viszont nincsen várakozás, nincsen telepítés, kisebb a kitettség, nagyobb a kereskedő szabadsága, hiszen egyszerűen, a saját eszközeivel oldhatja meg a tranzakciók lebonyolítását.

Az igazi előnye viszont a már említett….

Teljes mobilitás SoftPOS segítségével

A taxisnak, kitelepült árusnak nem kell többé a terminált magával vinnie, figyelnie a netkapcsolatra, töltenie az eszközt – elég, ha ugyanúgy megteszi ezt a mobiljával, mint egyébként is tenné, és eggyel kevesebb eszközre kell figyelnie.

A terminál egy pulton kényelmes megoldás, akkor viszont, ha nem egy helyben, egy fizikai üzletben akarunk kártyát elfogadni, gyorsan kényelmetlenné válhat. A mobillal viszont megszabadulunk minden gondtól, ami a tárolásával, cipelésével, üzemeltetésével jár, összesen egy megbízható netkapcsolatra van szükségünk, ami valószínűleg már most is ott dolgozik a zsebünkben lévő készüléken.

Ez hatalmas könnyebbséget jelenthet.

Kapcsolódó bejegyzések