Mobiltelefonos fizetéssel a koronavírus terjedése ellen

A terjedő koronavírusra való tekintettel a Fizetési Pont is kiemelten fontosnak tartja a készpénzforgalom visszaszorítását és a boltokban történő, eladó és vevő közötti kontaktus minimalizálását. A WHO tájékoztatása szerint a koronavírus képes akár több napig is életben maradni a készpénzen, így biztonságosabb az elektronikus fizetési megoldások alkalmazása minden helyzetben.

A fizetés legbiztonságosabb formája az okostelefonnal való fizetés

A korszerű, úgynevezett okos POS terminálok alkalmasak az egyérintéses fizetésre is, amivel minimalizálják az eladó és a vevő közötti érintkezést. A terminálok nemcsak a bankkártyával, hanem az okostelefonokkal történő egyérintéses fizetést is támogatják. Az okostelefont elég csak odaérinteni a bankkártyaterminál olvasójához. Az ilyen módon történt fizetések esetén a terminál a legtöbb esetben nem kér PIN kódot, hiszen már az okostelefon a feloldás során egyértelműen azonosította a vásárlót. Így a fizetési folyamat során minden kontaktust el tudunk kerülni.

Telefontípusonként másképp kell beállítani az okostelefonon a bankkártyákat. Mutatjuk, hogyan:

iPhone okostelefon esetén:

Az iPhone-ok az Apple Pay segítségével tudják kezelni az erre alkalmas bankkártyákat. A bankkártya hozzáadása négy egyszerű lépésben megtörténik, aminek pontos menete ide kattintva érhető el. A bankkártya hozzáadása előtt kérjük, tájékozódj saját bankodnál, hogy elérhető-e ez a lehetőség számodra.

Android okostelefonok esetén:

Az Android rendszerű okostelefonok a számlavezető bank alkalmazásának, vagy egyéb külső alkalmazások segítségével biztosítják az egyérintéses fizetést a felhasználók számára. Kérjük, érdeklődj bankodnál az Android alkalmazás elérhetőségéről és használatáról.

POS terminál igénylés

Javasoljuk, hogy fizetésnél használd inkább a mobiltelefonodat vagy eladóként ajánld a vevőidnek ezt a fizetési módot, hiszen így csökkentheted a vírus terjedését. Ha nem rendelkezel még POS terminállal, akkor itt a lehetőség, hogy most kedvezményesen juss terminálhoz.

A kialakult vészhelyzetben ingyenesen biztosítunk bankkártyás fizetésre alkalmas terminálokat.

Kapcsolódó bejegyzések